Rólam

Sokan kérdezik, honnan ez a folytonos derű és a nyugodt erő. Elárulom, nem volt ez mindig így.

Bajor Kornélia (Nelli) önérvényesítést támogató önbizalomizom-erősítő személyi edző, életmód transzformációs tanácsadó és mentor vagyok.

A “Kapcsolódj újra magadhoz – az önérvényesítés útján, azaz hogyan dönts magabiztosan magad mellett” és a “Lean Life” programok tulajdonosa.

Több mint 35 évvel ezelőtt külkereskedelmi tanulmányaim után kezdtem meg sikeresen felfelé ívelő karrieremet, aminek döntő részét különböző multinacionális pénzintézeteknél támogató funkciók vezetőjeként töltöttem. Már korai felnőttkoromban sok magánéleti veszteség ért, amelyek által megerősödött bennem a változásokban rejlő lehetőségek felismerésének képessége. 29 éves koromtól számított 12 év alatt elvesztettem a szüleimet és a szűkebb családomat és számos nehéz helyzettel kellett egyedül megbirkóznom. Gyászoltam meg nem született gyerekeket, és 4 hónapos kórházban töltött remény és mindennapi szorongás után születetett meg a fiam. Érthetetlenül hosszú időn keresztül küzdöttem körömszakadtáig méltatlan kapcsolatok megmentéséért, emiatt hajlandó voltam a megbántást, a megalázást, elárulást is elviselni. Mindent beáldoztam, odaadtam, mégsem voltam elég, ami miatt egyre értéktelenebbnek és reményvesztettnek éreztem magam, a szégyen és önvád örvénye teljesen aláásta az önbecsülésemet.

Neked is vannak hasonló tapasztalataid?

Micsoda megkönnyebbülés lett volna, ha akkoriban van mellettem egy olyan megbízható szakember, akivel megoszthatom a félelmeimet, a kétségeimet!

A munkában és a gyerekben találtam sikerekre és megbecsülésre. Ezzel nem voltam egyedül a világtörténelemben. A legjobb munkaerő a boldogtalan nő. Több évtizednyi önnyomorgatás után döntöttem úgy, hogy végleg kilépek a számomra addigra már elviselhetetlenül megalázó kapcsolatokból és 48 évesen új életet kezdek.

Azt szeretném, ha Neked nem telne 20 évedbe, mire meghozod a döntést.

Ez a felszabadulás sok energiát és lendületet adott, azonban a pénzügyi válság okozta szervezeti átalakulások következtében 50 éves koromban, a karrierem csúcsán lettem először diplomás munkanélküli. Noha önfenntartó voltam előtte is, azzal szembesültem, hogy nincs havi bevétel és a jelzálogot fizetni kell, ráadásul akkoriban született meg az első unokám és még a fiam családja is támogatásra szorult.

Mit gondolsz, megtörténhet ez Veled is?

Ezt a komplexen nehéz helyzetet nem tudtam volna felemelt fővel kezelni, ha nincs meg az a szilárd meggyőződésem, hogy nem a teljesítményemmel és a képességeimmel van a probléma és mindegy mennyit tettem le az asztalra, ha a magasabb érdekek úgy kívánják, a biztosnak vélt egzisztencia egy pillanat alatt meg tud szűnni. Mivel bíztam a képességeimben, a velem született kíváncsisággal kerestem és találtam újabb tanulási és munkalehetőségeket.

Már régóta foglalkoztam önismerettel a szabadidőmben, azonban az elmúlt évtizedben ez még intenzívebbé vált, mivel ez a 10 év sorozatosan próbára tett, hiszen az átszervezés okozta bizonytalanság többször is felbukkant ebben az időszakban. A vállalt megbízásaimat profi módjára teljesítettem, azonban azok egyre több energiát emésztettek fel és egyre kevesebb örömet találtam bennük.

A múlt évben egy egészségügyi probléma kapcsán átértékeltem eddigi életemet és úgy döntöttem, hogy felmondok és az évek során megszerzett life, business és executive Coaching tudást ötvözve a több évtizedes vezetői és gazdag élettapasztalatok eszköztárával a jövőben hivatásszerűen gyakorlom.

Szenvedélyem lett a kiegyensúlyozott egészséges életvitel.

Te mennyire érzed magad kiegyensúlyozottan az egyes életszerepeidben?

Az a misszióm, hogy a munka és magánélet, a fel és lemenők támogatása és párkapcsolati nehézségek, valamint az életkor előrehaladtával felbukkanó szorongások övezte szendvicsben ragadt ügyfeleimet támogassam abban, hogy kimozduljanak bénító helyzetükből.

Ennek érdekében alkottam meg első programjaimat.

Abban hiszek, hogy mindenkinek joga van az örömteli méltó életre mind a magánéletben, mind választott hivatásában. Mondani sokszor könnyebb, mint megtenni. Magam is átéltem, hogy a munkában jól bevált eszközöket és módszereket képtelen voltam a saját életemben sikeresen alkalmazni, mivel az önbecsülésem annyira mélyre süllyedt, hogy már nem hittem magamban. Nem voltak bölcs szövetségeseim, profi támogatóim sem. A hosszú és tarka életutam, valamint a személyes fejlődés egyre mélyebb tapasztalatai a 40-es éveim végére juttattak el oda, hogy azt a képet tudom sugározni, aki vagyok. Többen felvetették, hogy engem receptre kellene felírni, annyira árad belőlem a nyugalom és a derű. A természetes működésemet az állandó újítás és a minőség egyensúlya jellemzi, amit átsző a finom humor és a szelíd erő. A 90 napos átváltoztató programom ötvözi a pozitív pszichológia és az akcióorientált coaching/személyes támogatás megközelítést a változáskezelési és folyamatjavítási módszerekkel, melyek segítségével fenntartható megoldást tudunk kialakítani ügyfeleimmel az együttműködés folyamán.

Vélemények a programról

Csilla Ihász
Regional CEO

“I reached out to Nelli when I came to a crossroad in my life. I asked her to help me frame the problem and connect to it emotionally. Together we explored not only various coping strategies but opened up a brand new direction for a possible future path. I enjoy her personalized approach, the hands on exercises and homeworks.

Jankó Judit
művészeti újságíró és art coach

“Öröm volt Nellivel a közös munka. Valójában nem is tűnt munkának vagy erőfeszítésnek, a vele való beszélgetések folyamán egyszer csak azt éreztem, “hiszen ez egyszerű”. Derűsen és nyitottan kérdezgetett a szokásaimról és a lelkemről. Elfogadó és figyelmet nyújtó közeget teremtett, ahol semmiről nem volt ciki beszámolni, és egyszer csak lett egy út, egy terv. Elmagyarázta mire érdemes odafigyelni, mi az a néhány alapszabály, amit érdemes betartani. Kipróbáltam és szinte azonnal működni kezdett. Nelli velem örült, visszajelzéseket adott. Én szkeptikus vagyok – mindig mindenben -, azt is Nellitől tanultam meg, ideje van az örömnek és adjam meg magamnak is az elismerést. Mindenhez kell egy társ. Nelli igazi szövetséges. Ha elköteleződsz vele, ő is elköteleződik veled és addig kísér az utadon, míg szükséged van rá, mindezt úgy, hogy egy percig nem kétséges a számára, amit elérsz az a te sikered, te csináltad meg. Egyszóval, ha érlelődik benned az elhatározás és a végső lökés valamint egy jól átlátható keretrendszer szükséges hozzá, hogy belevágj, ne hezitálj, vágj bele. Megéri.”

Személyes napló és benne 5+2 egyszerű tipp az önérvényesítés útján,
azaz hogyan dönts magabiztosan saját magad mellett

Ha arra vágysz, hogy végre kitörj a kiszolgáltatottságból és büszkén nyugtázd a megbecsülést és tiszteletet és szabadon eldönthesd, hogy mennyit és mit vállalsz, akkor EZ ITT NEKED SZÓL.Adatvédelem