Mikor fordulj coachhoz vagy pszichológushoz?
2020-01-17
EGÉSZség vagy kétség?
2020-04-04
Mind

Ki vagy Te? Mindennapi álarcaink

Mindennapi álarcaink

Jelmezt ölteni vidám játék. A gyerekek tudják, hogy ha véget ért a farsangi mulatság, levehetik a maskarát és újra önmaguk lehetnek. Fel sem merül bennük, hogy másnak kellene magukat mutatniuk. A kereskedelmi TVkben az egyik legnézettebb műsor az álarcos énekes, ahol a profi jelmezek mögött az nyer, aki a leghosszabb ideig marad felismerhetetlen.  Képzeld el, milyen lenne, ha a hétköznapokban is rajtuk maradna az álca. Hogy tudnának így létezni és másokkal együttmüködni?

Hadd kérdezzem meg Tőled szeretettel, Te milyen álarcot viselsz?

Miért is fontos ez?

Emlékszem, hogy általánosban a hóvirág jelmezem arra kényszerített, hogy lefelé nézzek. Sokáig éltem felnőtt koromban is lefelé nézve. Tettem a dolgom, szerényen, serényen. Felvettem egy álarcot, ami rám égett, nem engedett betekintést hosszú ideig sem saját magamnak, sem másoknak, ki is vagyok.

Mi akadályozott meg abban, hogy levegyem?

Féltem, hogy csalódni fognak bennem, nem fognak szeretni. Nem éreztem magam szeretetre méltónak. Miért? Mert nem tudtam saját magam elfogadni, tökéletlennek láttam magam. És Te hol tartasz most? Ki mered-e mutatni a sebezhetőségedet vagy folyamatosan félsz, hogy akkor nem fognak szeretni? Hányszor játszod el, hogy minden rendben, miközben belül egész mást gondolsz és érzel, de nem mersz segítséget kérni, hiszen az a gyengeség jele?

Február az Oscar díjeső ideje. A színészeknek ez a mestersége, munkaköri kötelessége, hogy elhitessék azt a karaktert, amit alakítanak. De utána ők is visszatérnek saját magukhoz! Vajon hányan kaphatnánk amatőr Oscar díjat folyamatos alakításainkért, amikor szerepeket játszunk, mert másoknak akarunk megfelelni?

Mennyire borítanak el a félelmek, ami mögül ki sem látszol? Tudom, nem mindig könnyű a tükörbe nézni. Mutasd meg ki vagy Te, hogy mások is tudjanak hozzád kapcsolódni. Vajon miért tudsz a „szeretteidre” úgy tekinteni, ahogy? Mert a szeretet vezérel. Elnézed a botladozásaikat, sőt, ha hibáznak, biztatod, vigasztalod őket.

Szeretettel kérlek, hogy bánj magaddal is ehhez hasonlóan. Minden nap, kitartóan, felelősen. A MÉLTÓ ÉLETEDÉRT, amire vágysz, és amit megérdemelsz. Első lépésként nézz bele a tükörbe bátran, merd elhinni, hogy elég jó vagy úgy, ahogy vagy. Kapcsolódj újra saját magadhoz szeretetteljesen.  VÁLTOZNI és az eredményt fenntartani csak SZERETETBŐL lehetséges.

Személyes napló és benne 5+2 egyszerű tipp az önérvényesítés útján,
azaz hogyan dönts magabiztosan saját magad mellett

Ha arra vágysz, hogy végre kitörj a kiszolgáltatottságból és büszkén nyugtázd a megbecsülést és tiszteletet és szabadon eldönthesd, hogy mennyit és mit vállalsz, akkor EZ ITT NEKED SZÓL.Adatvédelem